Parhaiden mobiilipalveluiden etsintä käynnistyy jälleen

Kuva: Paras Mobiilipalvelu 2013

Kuva: Paras Mobiilipalvelu 2013

Suomen parhaiden mobiilipalveluiden metsästys alkaa jälleen. Teleforum ry ja Teknologiateollisuus ry järjestävät tänäkin vuonna Paras Mobiilipalvelu 2014 -kilpailun yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehitystyöhön ja nostaa innovatiivisimpia mobiilipalveluita suuren yleisön tietoisuuteen.

Yhteistyökumppaneina ovat Microsoft, Nokia, Samsung, IBM, HealthCampus, Terveystalo, Elisa, Forum Virium Helsinki, Mobiili.fi, Mobile Monday, MTV, Ohjelmistoyrittäjät ry, Sanoma, TeliaSonera sekä Startup Sauna.

Tänä vuonna kilpailussa tuodaan uusien kategorioiden myötä esille erityisesti ikääntyvälle väestölle suunnattuja palveluita, monikulttuurisuutta ja pienten kieliryhmien sopeutumista edistäviä palveluita sekä terveyden ja hyvinvoinnin palveluita. Yritysjärjestelmien sarjassa on tänä vuonna mukana erittäin ajankohtainen kategoria – teollisen internetin / M2M mobiilisovellukset.

Kategoriat ovat :

Palvelut kuluttajille:

1. Terveys- tai hyvinvointipalvelu

2. Senioripalvelu – palvelu ikääntyville

3. Monikulttuurisuutta tukeva palvelu, kielivähemmistöille suunnattu palvelu

4. Hyötypalvelu

5. Peli

6. Ajanvietepalvelu

Julkiset palvelut:

7. Julkisen sektorin mobiilipalvelu

Yrityssovellukset:

8.  Teollinen internet, M2M

9.  Paras mobiilia toiminassaan hyödyntävä yritys

10. Yrityksen tehokkuutta tai tuottavuutta parantava palvelu

Kansainvälisyys

11. Parhaan kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu

Kilpailuaika alkaa 31.3. ja päättyy 15.10. Mukana kilpailussa ovat kaikki vuonna 2014 Suomen markkinoilla olevat mobiilipalvelut, jotka yleisön tai yritysten itsensä toimesta ilmiannetaan kilpailuaikana kilpailusivustolle http://www.bestmobileservice.fi/.

Itse seuraan kilpailun tuloksia suurella mielenkiinnolla – erityisesti yrityssovellusten sarjaa. Mielenkiintoista on huomata, että tänä vuonna ei kategorioissa enää painoteta mitään erityistä mobiiliteknologiaa (Vrt. Vuosi 2013 kategoriat esim. HTML5 service for consumers). Tämä kuvastaa hyvin sitä, että palveluiden oletetaan olevan saatavilla käyttöjärjestelmästä riippumatta. Lisäksi toteutusteknologioiden vastakkainasettelu tyyliin HTML5 vs. Natiivi ei ole enää olennainen keskustelu.

Kehotan kaikkia mobiilisovellusten kehittäjiä, tilaajia ja käyttäjiä ottamaan osaa kilpailuun. Ja sitten kun “paikallissarjasta” halutaan nousta maailmanmaineeseen, voi ottaa osaa myös IBM Watson Mobile Developer Challengeen! 🙂

 

Julkaistu kategoriassa Yleistä avainsanoilla , , , , kirjoittanut .

Tietoja Tommi Ristola

Olen töissä IBM:n ohjelmistoyksikössä. Toimin useiden kumppanien kanssa mobiilisovellusalustojen, mobiilisovellusten- ja laitteiden hallinnan sekä mobiilin tietoturvan ja -analytiikan parissa. Lisäksi sovellusten elinkaaren hallinnan ratkaisut, integraatiot ja liiketoimintaprosessien kehittämisen ratkaisut ovat lähellä sydäntäni. Yli 15 vuotisen IT-uran aikana työtehtävät päätelaitteiden, palvelinten, tallennus- ja verkkolaitteiden, ohjelmistojen sekä palveluiden parissa ovat jättäneet jälkensä myös laajempaan ymmärrykseen yritysten arkkitehtuureista.

Jätä kommentti